Bent u ondernemer voor de inkomstenbelasting? Dan moet u de winst uit uw onderneming in uw aangifte inkomstenbelasting vermelden. Wij verzorgen voor u de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting met optimaal gebruik van uw aftrekposten. Op deze manier kunnen wij ervoor zorgen dat u niet meer belasting afdraagt dan u eigenlijk zou moeten. Daarnaast voorkomt dit dat u er veel energie en tijd aan kwijt bent. Wij zijn er immers van op de hoogte dat de aangifte inkomstenbelasting niet voor een ieder even eenvoudig is. Daarom biedt ZZP Boekhouder Organisatie u aan om dit voor u te doen

Middeling van het inkomen

Hebt u een sterk wisselend inkomen uit werk en woning? U betaalt dan hoogstwaarschijnlijk meer belasting dan wanneer u dat inkomen gelijkmatig verdeeld over een jaar krijgt. De belastingdienst heeft voor deze bijzondere situaties een regeling in het leven geroepen: ‘de middeling sterk wisselende inkomens’.  Met middeling berekenen wij voor u het gemiddelde inkomen over 3 aaneengesloten kalenderjaren. Dit is het zogenoemde middelingstijdvak. Vervolgens berekenen wij voor u hoeveel belasting u per jaar dient af te dragen. Wanneer deze nieuwe belastingbedragen lager zijn dan die van de eerdere aanslagen, heeft u mogelijkerwijs recht op een teruggave.

De situaties die vaak tot teruggave leiden zijn de volgende:

  • U bent minder gaan werken;
  • U hebt onbetaald verlof opgenomen;
  • U werkt als freelancer of als ondernemer;
  • U heeft na het afstuderen een vaste baan gekregen. Tijdens uw studie had u een bijbaan;
  • U bent in de afgelopen jaren gestart of gestopt met werken;
  • U hebt een ontslagvergoeding (‘gouden handdruk’) gekregen.

Bezwaren naar de Belastingdienst

Heeft u een belastingaanslag of een beschikking van de Belastingdienst ontvangen en bent u het er absoluut niet mee eens? Ook hiermee kan ZZP Boekhouder Organisatie u van dienst zijn. Door bezwaar te maken bij de Belastingdienst kunnen wij een procedure starten waarbij er opnieuw naar de aanslag/beschikking wordt gekeken. Door onze ruime ervaring met betrekking tot de bezwaren aan de Belastingdienst te gebruiken, kunnen wij ons met volle overtuiging inzetten. Dit heeft bij onze klanten al vaker tot een positief resultaat geleid. Bent u de volgende? Het zou immers hartstikke zonde alsook onrechtvaardig zijn wanneer u dat geld afdraagt terwijl daarvoor geen rechtsgrond bestaat. ZZP Boekhouder Organisatie helpt u graag verder.

Persoonlijk advies

ZZP Boekhouder Organisatie begrijpt dat de ene klant de andere klant niet is. Daarnaast is voor ons geen enkele situatie hetzelfde. Door onze klanten niet als een nummer te zien maar hen juist klantgericht te benaderen, krijgen wij veel meer voor elkaar. Daarom krijgt u bij ons te allen tijde advies op maat. Hetgeen geldt voor uw privé-vraagstukken alsook uw zakelijke vraagstukken.

Doordat wij ontzettend veelzijdig zijn kunnen wij u op vele vlakken bijstaan. Denkt u bijvoorbeeld aan advies bij het opstellen van contracten, het beoordelen van overeenkomsten, advies met betrekking tot uw pensioen, nauwe begeleiding van de starter, adviezen bij (her)financieringen en begeleiding bij aan- en verkoop. Deze lijst is echter niet limitatief. Wilt u ook genieten van de vele voordelen die ZZP Boekhouder Organisatie met zich mee brengt? Wacht dan niet langer. ZZP Boekhouder Organisatie is uw persoonlijk dienstverlener.
Instellen